WordPress Tema Düzenlerken Ölümcül Hata

     WordPress’in son güncellemesi olan 4.9.1 sürümünü yükledikten sonra sisteme kurduğum tema dosyalarını değiştiremediğimi fark ettim. Cpanel’e girip dosya izinlerini düzenledim ama nafile. İnternetten araştırma yapınca da çok fazla bilgi bulamadım. Çoğu kişi kendi düzenleyicisi ile değilde notepad++ ile bilgisayarında düzenle ve filezilla ile servera gönder yazmış. Hatta cPanel üzerinden güncelleme yapın diyenlerde vardı. Evet bu denilenler doğru ve mantıklı çözümleri barındırıyorlardı ancak acil bir durumda elinizin altında filezilla yoksa yada cpanele girme için vakit harcamak istemiyorsanız peki? Sistemin bize sunduğu düzenleme editörü işimizi görürken ne oldu da birden bire bu sorun ortaya çıktı.

İşte aldığım ve sizi de buraya getiren hata şu idi;

Ölümcül hataları kontrol etmek için site ile iletişim kurulamıyor, bu sebepten PHP değişiklikleri geri alındı. PHP dosya değişikliğini başka bir şekilde yüklemeniz gerekiyor, SFTP ya da benzeri bir yöntemle.

     Velhasıl kelam gerek İngilizce gerek Türkçe siteleri ararken şükür çözümü buldum ve sorunun neden kaynakladığını kendimce yorumladım. Tabiki bu benim yazacağım şeyler kendi düşüncem doğrudur yanlıştır bilemem ama mantık olarak bana o şekildeymiş gibi geliyor.

     Wordpress eklenti kurarken uzun zamandır eklentilerin bazılarında dikkat ederseniz uyumluğu sizin sürümle denenmedi diye uyarıyordu. Bazen temaları veya eklentileri kurar ve tema yada eklentiden kaynaklı hata sebebi ile site ile iletişimi kopartırdık ve sitemiz ulaşılamaz olurdu. Yeni sürümle beraber anladığım kadarı ile bazı kodlarda değişiklik yapıldığında yüklü eklentiler de test edilerek hata olabileceği düşüncesi ile WordPress tarafından fark edilip sistem çökmeleri en aza indiriliyor. Peki bu kanıya nereden vardım?

Bir sitede (tabi ingilizce), bir kişi Healt Check diye bir eklentiden bahsetmiş. Nedir bu eklenti dedim ve kurdum. Sistemi taradığımda yüklü eklentilerden birisi hatalı görünüyordur. Olabilir mi acaba diye eklentiyi devre dışı bırakıp temada tekrar bir değişiklik yaptım ve gerçekten oluyordu. Acaba bu bir rastlantı mı dedim ve diğer sitemde de aynı sorun vardı ve onda da denedim. Eklenti sorunlu eklentileri buldu onları devre dışı bırakınca orada da işle rayına girdi.

Lafı daha da uzatmadan çözüme geçelim. Eklentiler bölümüne girip Yeni bir ekletni ekleyin. Eklenti ismi az evvel de dediğim gibi Healt Check. Buradan ulaşabilirsiniz.

Eklentiyi kurduktan sonra Yüklü Eklentiler kısmından eklentiye ulaşabilirsiniz. Yada soldaki WordPress Menüsü içinde en üstteki Başlangıç menüsüne kendisini konumlandırıyor. Buralardan eklenti sayfasını açın.

Sistemi tarayarak size bir liste sunuyor.Hatalı olan kısımlara x(çarpı) işareti koyuyor. Eğer yeşilse hepsi sorun yoktur zaten. Ama hata altta Loopback request kısmında oluyor genelde ve bende de;

The loopback request to your site took too long to complete, this may prevent WP_Cron from working, along with theme and plugin editors.

yazıyordu. Hemen altında mavi bir butonda “Test Without Plugin” yazmakta onu tıklayın ve listeyi oluştursun. Sistemin yeşil olduğunu göreceksiniz.

Result from testing without any plugins active: The loopback request to your site completed successfully.

yazacak.

Test individual Plugin yazan butonu tıklayın ve artık size sorunlu olan yerleri gösteriyor. Buna göre önlemlerinizi alınız. Benim sistemde;

Testing contact-form-plugin: The loopback request to your site took too long to complete, this may prevent WP_Cron from working, along with theme and plugin editors.

yazıyordu ve başında kırmızı çarpı.

BWS Contact Form’u devre dışı bırakıp düzenleme yapınca herşey normale döndü şükürler olsun.

23 yorum

  • Murat ekici

    Teşekkürler işe yaradı. İyi çalışmalar hocam.

  • bayram gevenç

    çok sağolun. O kadar araştırdım şükür denk geldi sizin siteniz

  • 10ur

    Geçtiğimiz gün ortam kütüphanesine resim eklemek istediğimde hata alıyordum. Sorunu hosting firmama ilettiğimde eklentilerden biri nedeni ile hata aldığımı, X eklentiyi devre dışı bırakınca problemin düzeldiğini belirttiler. Tabii ki site görünümünü ekleyen bir eklentiyi devre dışı bıraktıklarından tüm sitenin şirazesi kaymıştı ki hataya neden olduğunu belirttikleri backup eklentisini tekrar etkinleştirerek bir önceki backup üzerinden geri dönüp çalışmalarımı kurtardım 🙂
    Şimdide bu hatayı alınca ilk olarak sizin yazınıza rastladım. Sitemde benim için önemli değişiklikler yaptığımdan ve günlük yedekleme saati gelmediğinden şimdi eklentileri devre dışı bırakıp ilerleyemiyorum ancak tespitiniz %90 doğrudur.
    WordPress ile uğraşmaya başlayınca gördüm ki; ne kadar eklenti olursa beraberinde o kadar da hataları tetikliyor. Sanırım mümkün olduğunca özelleştirmeler konusunda kod parçacıkları ile gitmek en sağlıklısı.
    Tecrübenizin paylaşımı için teşekkürler.

  • Teşekkürler sorun eklentilerden kaynaklanıyor sizin önerdiğiniz eklentiyle sorunun hangi eklentiden kaynaklandığını bulup sorunumu çözdüm.

  • Pingback: WP Tema Düzenlerken Ölümcül HATA | Hasan Hüseyin İNAL

  • Samet Yildirim

    Reklam yokmu tıklayayım 🙂 Şaka bi tarafa gerçekten süpersiniz siz olamsanız ala çözüme ulaşamazdım

  • Diş ve Ağız Sağlığı

    Merhaba,
    Loopback request kısmında aşağıdaki yazı yazmakta. Eklenti filan söylemiyor. Ne yapmalıyım? Yarımcı olur musunuz Mustafa Bey

    The loopback request returned an unexpected status code, 500, this may affect tools such as WP_Cron, or theme and plugin editors.

    • mustafaakbal

      WP_Cron eklentisi kullanıyor musunuz? Eğer var ise bu eklentiyi devre dışı bırakıp bir daha deneyin. Bir ihtimalde kendi editörü dışında bir yazı editörü kullanıyorsanız ondan kaynaklı olabilir.

      wp-config dosyasına
      1) Ana dizindeki wp-config.php dosyasını açın ve aşağıdaki kodu bulun.
      define(‘DB_COLLATE’, ”);
      2) Aşağıdaki kodu ise, yukarıdaki kodun altına ekleyin.
      define(‘DISABLE_WP_CRON’, true);
      tanımlaması ekleyerek bu özelliği de-aktif yapabilirsiniz.

      Böylelikle kalıcı olarak wp-cron.php sistemini devre dışı bırakmış olursunuz. Ancak bundan sonra yazı zamanlama özelliği çalışmayacaktır. Dilerseniz ilgili kodu tekrar kaldırabilir ve zamanlamayı tekrar kullanabilirsiniz.

      Temanızı da değiştirerek deneyiniz. Sorun temanızdan kaynaklı da olabilir.
      Herhangi bir olumsuzluğa karşılık sitenizin yedeğini almayı unutmayınız lütfen.

  • Pingback: Wordpress Ölümcül hataları kontrol etmek için site ile iletişim kurulamıyor hatası | Boduroglu

  • mehmet

    adamsın kardeş.çok sağol

  • Turgay Demirer

    Çok sağolun oldukça yardımcı oldu.

  • rıdvan

    deediklerinizi yaptım ama bende o eklenti yok contant orm ve contant cravler var bende cıkan suyazı sizdeki gibi
    hata şu
    The loopback request to your site failed, this may prevent WP_Cron from working, along with theme and plugin editors.
    Error encountered: (0) cURL error 28: Operation timed out after 10000 milliseconds with 0 bytes received

    ne yapmalıyım yardımcı olun lütfen reklamlar gösterilmiyor kodlar doğru olmasına rağmenn

    • mustafaakbal

      HealthCheck’in gösterdiği hatalar hangi eklentide ise onları kaldırmak yada değiştirmekten başka yapacak bir şey maalesef yok. illa sorun contact formda olacak diye bir kural da yok. Sorunlu eklentileri bulup gösterecek size sizde onu devre dışı bırakacaksınız.

  • emre kuvan

    Merhaba iyi günler. Bendeki sorun yedekleme eklentisinde siteyi geri yüklerken yanlışlıkla iptal et tuşuna bastım. Sonrasında ise loopback hatası vermeye başladı. Hata ise şöyle: Loopback requests are used to run scheduled events, and are also used by the built-in editors for themes and plugins to verify code stability.

    The loopback request to your site failed, this means features relying on them are not currently working as expected.
    Error encountered: (0) cURL error 28: Connection timed out after 10000 milliseconds
    Ne yapmam gerekir? Teşekkürler.

    • mustafaakbal

      Bu tür çözüm bulamadığım hataları aldığımda servis sağlayıcıma rica ediyorum yedeği yüklüyorlar. En kestirme yolu bu olabilir.

  • lazerepilasyonu.net

    hala hata bende duruyor acaba başka çözümü yokmu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir